Planering inför ekumeniskt Taizé-möte

Hej,

Det håller på att förberedas ett ekumeniskt Taizé-event i Lund, som ska hållas den 10 nov och KRISS har fått inbjudan att delta i planeringen för detta. Det är givetvis något vi starkt vill uppmuntra, både såsom ekumeniskt drivande organisation och eftersom liknande event som hållits i Lund har varit mycket fina mötesplatser och platser för andlig fördjupning. Jan Kjellström, studentpräst, skriver följande till oss:

Jag håller på att förbereda för det ekumeniska taizémötet den 10 nov. Det känns speciellt att göra något tillsammans över alla gränser. Jag skulle jättegärna vilja att någon från KRISS var med i planeringsgruppen. Den är tänkt att bestå av tio personer varav fem kommer från katolska studentgruppen Domino och fem från protestantiska sammanhang. Själva tanken redan i planeringsstadiet är att det ska vara ett möte över gränserna där man förbereder och planerar något gemensamt. Förhoppningsvis skulle detta kunna leda vidare till något större också. Det är fyra områden som behöver planeras. Det handlar alltså om förberedelse – inte om själva genomförandet – då kommer vi att vara fler som hjälps åt. 

Områdena är: 

1. Information – FB grupp, spridning material etc. 

2. bön och sång – välja Taizé sånger och skriva förbönen. 

3. Praktisk organisation kring städning och knytkalaset 

4. Dekoration – utsmyckning och utformining av kyrkorummet. 

Till alla grupper behövs en representant utom den sista som kräver 2 personer. Idén kommer från en fransk gäststudent som heter Annelaur. Hon kommer att vara den som håller ihop det hela, medan jag och broder Björn finns i bakgrunden.

Den eller de som är intresserade av att hjälpa till, kan ta kontakt med någon i styrelsen, mailadresser finns under ”Styrelsen” på denna blogg (alternativt skicka ett mail till: krissilund@gmail.com), eller ta kontakt med oss vilken torsdagskväll som helst.

/Styrelsen
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s